Filmajánló: Az utolsó hegycsúcs

Vagy egy hónapja lehetett, épp a Babóca keresztelője utáni napon kimenőt kaptam, mert addig megfeszített erővel dolgoztam a keresztelő utáni vendégség sikeréért. Egyik kedves barátnőm elhívott, hogy nézzük meg ezt a filmet. A levlistán, ahol megismerkedtünk Barátnőmmel, nagyon méltatták, hát uccu neki, bevettük magunkat az Uránia mozi gyönyörűséges vetítőtermébe, és leültünk, hogy megnézzük ezt a dokumentumfilmet.

Magam is meglepődtem rajta, milyen személyes, milyen csodálatos, magával ragadó és egyáltalában nem unalmas tanúságtevő film volt ez egy fiatal papról, Pablo Domínguezről. A film rendezője maga mondja el, hogyan ismerkedett meg vele, s megszólaltatja benne barátait, szüleit, hogy ők mondják el, milyen volt, hogyan élt, és hogyan halt meg.
Ő egy olyan csodálatos egyéniségű pap volt, amilyet mindenki szeretne magának. Humoros volt, szerette a gyerekeket, az embereket úgy általában, komolyan vette a hivatását, és teljesen annak élt. Mindig rendelkezésére állt az embereknek. Nagyszerű tanító és előadó volt. Derűs lénye beragyogta a körülötte lévők életét. És mindenek előtt a leglényegesebb, aminek ő tartotta saját magát: pap volt. Igen, pap, akiket mostanság szeretnek meghurcolni, előítéletekkel távol tartani maguktól. Ha nem lett volna pap, nem tudta volna teljesíteni evilági küldetését.
Mert bizony, egyszer csak Isten magához szólította. Azt hinnénk, hogy az ilyen lángegyéniségű emberek vértanúk lesznek. De Istennek annyira kedves volt Pablo, hogy abban a tevékenységében ragadta el, melyet legszívesebben csinált, ami közben legközelebb érezte magát Teremtőjéhez: hegymászás közben baleset érte őt, és egyik barátját, aki elkísérte.

Miután megnéztem a filmet, magam is úgy gondoltam, nagyon alábecsüljük a papjainkat. Imádkozzunk értük minél többet, hogy Isten dicsőségére és a mi lelki javunkra élhessenek, teljesítve Isten róluk elképzelt csodálatos tervét!




Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Egy guru vagy Jézus? - Tanúságtétel a jóga és a kereszténység összeférhetetlenségéről

Önbizalom, helyes önszeretet, önnevelés 1. - Keresztény önismeret, önmegvalósítás