Hirdetjük Isten dicsőségét - néha így is

Tegnap láttam ezt a pólót Mária Magdaléna kiemelésében a Magyar Kurírról. William Swinimert többször is érte büntetés iskolája részéről (írja a Kurír cikkében), mert szerintük pólója felirata -"Life is wasted without Jesus" azaz "Az élet Jézus nélkül hiábavalóság" - diszkriminatív és gyűlöletkeltő a nem vallásos ember- és diáktársak felé.
Íme, ismét egy remek megnyilvánulása a kettős mércének, amivel minket, Jézus követőit mérnek. (A többi Istent, Jézust mocskoló feliratú pólóra nem hördülnének ennyire fel... Sőt, fel se hördülnének... Elgondolkodtató...) Ha a szíveden kívül, a rejtekből előjőve, az ajkadon és pólódon hordod az Igazságot, bizony üldöztetést fogsz szenvedni érte. De ne feledjük Jézus azt mondta: boldogok, akik érte üldöztetést szenvednek! Így ez a bátor srác is.

Egy régi kép Falcaoról
Emellé a póló mellé szeretnék most fűzni egy másikat is, amit talán nem fognak ennyi megvetéssel övezni (bár igyekeznek a híradások képeiről minél inkább kihagyni :D ), bár ugyanilyen nyíltan hirdeti az Igazságot. Az ok egyszerű, egy sportoló viselte, és emiatt már más színben tűnik föl a dolog - hiszen mindenki tudja milyen babonások, néha vallásosak a focisták... Egy fehér atlétáról van szó, melyet a híres focista, az Atlético Madrid góllövője, Radamel Falcao viselt tegnap az Európa Liga-döntő kupaátadóján országa (Columbia) zászlajából kötött palástja alatt. (A férjem nézte a meccset tegnap este, és együtt lettünk figyelmesek erre az érdekes pólóra.) A felirat a következő: "Belive and you'll see the Glory of God" azaz "Higgy és látni fogod Isten dicsőségét". Utána néztem Falcaonak, és a Wikipedia is úgy tartja számon, mint elkötelezett keresztényt. Tehát nem divathóbortnak, vagy feltűnési viszketegségnek tekinthető cselekedete.
Sajna a különböző szerzői jogok miatt nem tudom ide linkelni a képet/képeket, amit találtam róla. Ezért pólót ide és ide kattintva nézhetitek meg magatoknak.

Hajrá tanúságtevők!

Megjegyzések

  1. Ezek a jó hírek. Van azonban az éremnek sötét oldala is, amikor nem engedik a címerre a keresztet a mezen. Ha gondolod, megkeresem a hivatkozást...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hivatás- és méltóságtudatos öltözködés, smink 1. - Keresztény lányok, nők és a világi divat

Egy guru vagy Jézus? - Tanúságtétel a jóga és a kereszténység összeférhetetlenségéről

Intimitás a keresztény kapcsolatban 6. - Eszközök a tisztaság megőrzéséhez